Weiss Manfrédtól a XXI. századig
 
CSEPEL MŰVEK FŐMENÜ

ECMC 2010

15th European Cycle Messenger Championships

Biciklis futárok Európa bajnoksága, 2010. május 23-24.

A 15. Biciklis futárok Európa bajnokságát 2010. május 23-24-én, Pünkösd vasárnap és hétfőn rendezik meg a Csepel Művek területén.
Hétközben nagy iramban javították a gyártelep útjain fellelhető számtalan kátyút, vélhetően a nemzetközi versenynek köszönhetően. Egész biztos izgalmas versenynek nézünk elébe, a résztvevők pedig szaporán fognak tekerni, ha a kóbor kutyák is bekapcsolódnak a küzdelembe.
A nagyjából 300 versenyző Európa több országából jön, így többen képviselik az Ausztria, Csehország, Dánia, Németország, Anglia, Finnország, Franciaország, Írország, Olaszország, Lengyelország, Svájc, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Hollandia útjain pedálozó futárokat.


A verseny a futárok hétköznapi munkáját modellezi. Ügyességi játékokkal fűszerezve checkpointok között szállítanak majd küldeményeket. Lesz sprint, magasugrás, bikepolo.  E mellett kulturális és természetvédelmi eseményekkel is színesítik a sportot: biciklis futárokról szóló filmeket mutatnak be több országból, és fotó kiállítással érzékeltetik a sok kockázatot vállaló munka képviselőinek tevékenységét. A verseny szervezői budapesti futárok, barátaik, önkéntesek, akik már 2001-ben lebonyolítottak egy világbajnokságot Budapesten 350 résztvevővel.


Minden helyszín és program szabadon és ingyenesen látogatható az érdeklődőknek, így ha időnk engedi, akkor mi is ellátogatunk a versenyre, és egy képes beszámolóval bővítjük ezt a lapot.

 Fotógaléria -->

 

Kapcsolódó anyagok:

www.ecmc2010.com

 

 

 
  --- Copyright 2005 --- www.csepelmuvek.hu --- A változtatás joga fenntartva ---