Weiss Manfrédtól a XXI. századig
 
CSEPEL MŰVEK FŐMENÜ

2008. 04. 20. - CRITICAL MASS

Csepel biciklivel és egyéb kerekes eszközökkel

Ismét világrekord részesei lehettek azok, akik eljöttek április 20-án a Critical Mass bringás felvonulásra. A szervezők szerint ugyanis, legalább 80.000 ember tekerte végig a Deák tér - Astória - Erzsébet híd - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszki út - Deák tér - Andrássy út - Kodály körönd - Lövölde tér - Városliget útvonalat. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyjából 80.000, emberi erővel hajtott, kerekes jármű közlekedett ezidőtájt a belváros utcáin. Már a tavalyi 50.000-es szám is világrekordnak számított, hiszen sehol máshol nem volt ennyi ember Critical Mass rendezvényen. Akik most nem jöttek el, azok szeptember 22-én pótolhatják amiből most kimaradtak. Addig ugyanis nem ajánlott légzőkészülék nélkül az Alagútban közlekedni, kerékpárral az Erzsébet híd közepén haladni ...

Kicsit döcögősen indult a menet, mivel a tömeg közepén 40 perc kellett ahhoz, hogy a Deák térről az Erzsébet hídhoz érjünk. Ez egy átlagos hétköznap gyalog sincs ennyi, de ebből látszik, hogy sokan voltunk. Jelenlétünkkel üzentünk, hogy "figyelem, itt vagyunk, bicikliutat akarunk!"

Amikor éppen nincs Critical Mass rendezvény, akkor a Lánchídon áthaladó járművek kihasználtsága valahol 20-25% körül mozog. Ezen az áprilisi napon ez a szám nagyon közel volt a 100%-hoz. Ha figyeljük a haladó (száguldozó) 4-5 személyes autókat, terepjárókat a városban, akkor általában csak a sofőrt látjuk benne, jobb esetben valaki még ül mellette.

A mozgó kerékpáron szintén szokott lenni egy ember, de az esetek többségében a biciklik csak 1 személyesek...

Ezen az oldalon néhány képet helyeztünk el ízelítőnek a Critical Mass rendezvény alatt általunk készített pár száz képből.

Aki ennél több képet szeretne nézegetni, annak ajánljuk a fotógalériát.

 Critical Mass '08.04.20. fotógalériához klikk ide -->


 

 

 

 
  --- Copyright 2005 --- www.csepelmuvek.hu --- A változtatás joga fenntartva ---